placebo-happy-birthday

Rockwave Nights με τους Placebo στην Τεχνόπολη

15/07/2022

Μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα στο Rockwave Festival του 1999, οι Placebo έχουν μοιραστεί 11 (!) αξέχαστες εμφανίσεις με το ένθερμο ελληνικό κοινό επιστρέφοντας τη λατρεία που τους δείχνει σταθερά για παραπάνω από είκοσι χρόνια. Τώρα, το συγκρότημα επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο πολύ ξεχωριστές Rockwave Nights στις 20 Ιουλίου στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη και στις 21 Ιουλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Είναι αδιαφιλονίκητο: οι συναυλίες των Placebo ξεχωρίζουν για τη ζωντάνια τους, είναι συναρπαστικές. Συνδυάζουν την εξαιρετική ροκ ατμόσφαιρα με το συναισθηματικό και δραματικό ύφος. Όλα τα συστατικά είναι εδώ: τα πανίσχυρα riffs, οι σαγηνευτικές μελωδίες και φυσικά, η εντυπωσιακή και τόσο αναγνωρίσιμη φωνή του Brian Molko. Η μουσική τους αγωνιώδης και μυστηριώδης, δυναμική, πέρα από τα συνηθισμένα όρια, σε γραπώνει. Η καθαρή και βαθιά συγκινητική φωνή του Molko προκαλεί ρίγη στους ακροατές, οι κιθάρες βρυχώνται σε κάθε ρεφρέν, σε ένα εμμονικό ουρλιαχτό που αντηχεί δυνατά «θέλω το φάρμακό μου/ δώσε μου το φάρμακό μου». I want my medicine/ Give me my medicine/ I want my medicine (το ρεφρέν του πρόσφατου Happy Birthday In The Sky).
Οι Placebo είναι ένα καθαρόαιμο alternative rock συγκρότημα.

Στην αρχή της καριέρας τους, οι κριτικοί κατέτασσαν τους Placebo στην κατηγορία των glam rock ακόμα και των goth rock συγκροτημάτων. Έχουν επιρροές από britpop, post-punk, electronic rock, experimental, progressive ακόμα και industrial rock (χωρίς να παραγνωρίζονται οι επιρροές τους από grunge και punk, ειδικά στις πρώτες τους δουλειές).

«Όταν δημιουργήσαμε το συγκρότημα, δεν ήμασταν της μόδας. Στο Λονδίνο βασίλευε η Brit-pop. Δεν ταιριάζαμε σε καμία μουσική τάση. Πιθανότατα, ο κόσμος να ενδιαφέρθηκε για εμάς επειδή ήμασταν διαφορετικοί. Όλη αυτή η αντίθεση με τους άλλους ήταν απολύτως φυσική για εμάς: δημιουργήσαμε τους Placebo απλώς για να εκφραστούμε», λένε οι ίδιοι όταν θυμούνται για την εποχή που έστηναν τη μπάντα.

Οι καλλιτέχνες που ολοφάνερα επηρέασαν τους Placebo είναι οι: David Bowie, Sonic Youth, The Cure, Pixies, The Smashing Pumpkins, Nirvana, The Smiths, Joy Division, Echo & the Bunnymen, PJ Harvey, The Chameleons, Depeche Mode και Nine Inch Nails.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ Δήμου Αθηναίων

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

https://www.viva.gr/tickets/music/rockwave-nights-placebo

Τηλεφωνικά: 11876
Σε όλα τα Viva Spots
(Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Yoleni’s)

Φυσικά Σημεία Προπώλησης

Music Corner
Πανεπιστημίου 56 & Εμμανουήλ Μπενάκη, Αθήνα

x
TitleArtist

Στείλε μήνυμα στο studio